Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Σε κόντρα με απρόβλεπτη εξέλιξη και ανεξέλεγκτες διαστάσεις οδηγούνται το υπουργείο Παιδείας και οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, οι οποίοι, στη σημερινή τους γενική συνέλευση, αποφάσισαν δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ αποφάσισαν δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Ακόμη, θα ζητήσουν από τους συγκλήτους του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου να στηρίξουν τον αγώνα τους κατά της διαθεσιμότητας, αναστέλλοντας εξ ολοκλήρου τη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι απεργούν και σήμερα, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει δηλώσει ότι τα πανεπιστήμια που είναι κλειστά, θα ανοίξουν και το εξάμηνο θα σωθεί, χωρίς να χρειαστεί επιστράτευση.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, ωστόσο, δεν έχει αποκλείσει επέμβαση της αστυνομίας, αφού, όπως είπε, από τη στιγμή που καθηγητές και φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, δεν μπορεί να παρεμποδίζεται η λειτουργία των Ιδρυμάτων.

Μέσα σε όλα αυτά, «όμηροι» των απεργών παραμένουν χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι έχουν χάσει την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, ενώ χιλιάδες είναι και εκείνοι που δεν μπόρεσαν καν να εγγραφούν στα πανεπιστήμια.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...