Θα γίνουν 15.000 απολύσεις ως τα τέλη του 2014

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Για 15.000 απολύσεις από το Δημόσιο ως τα τέλη του 2014, βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5. Σημείωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες με την τρόικα που να σχετίζονται με την τρέχουσα αξιολόγηση.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σχεδιάζεται ένα σύστημα προαγωγών στο Δημόσιο που θα επιβραβεύει περισσότερο την αξία και λιγότερο την προϋπηρεσία. «Θα πετύχουμε έτσι και την ανανέωση του Δημοσίου σε επίπεδο διευθυντικών στελεχών. Αυτές είναι οι παρεμβάσεις που θα κάνουν το Δημόσιο πιο λειτουργικό» υπογράμμισε.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ο κ. Μητοστάκης τόνισε: «Για την τρέχουσα αξιολόγηση δεν έχουμε εκκρεμότητες με την τρόικα. Από εκεί και πέρα, συζητάμε για τους επόμενους στόχους που έχουμε. Έχουμε καταφέρει να μεταφέρουμε, σε ένα βαθμό, τη συζήτηση από τους ποσοτικούς στους ποιοτικούς στόχους. Χρειάζονται παρεμβάσεις και στις δομές και στις διαδικασίες και στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο. Εκεί εστιάζουμε».

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: «υπάρχει πρόοδος στην προσπάθεια απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο, η οποία δεν κινείτο με καλούς ρυθμούς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως έπειτα από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντοπίστηκαν περιπτώσεις που είχαν κινηθεί οι ποινικές διαδικασίες και δεν είχαν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες και θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία όσοι πρέπει. Επιπλέον, θα ζητήσει πειθαρχικές ευθύνες από τους προϊσταμένους, στις περιπτώσεις όπου γνώριζαν για την ποινική διαδικασία και δεν κινήθηκε το πειθαρχικό.

«Υπήρχε μια ομερτά που τώρα σπάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως περίπου 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ σχεδόν 200 έχουν απομακρυνθεί από την αρχή της χρονιάς ως αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της πειθαρχικής δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...