Κλειστά Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Προβληματισμός επικρατεί για την κατάσταση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τους διοικητικούς να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις παρά την απόφαση  του Πρωτοδικείου ότι η απεργία είναι παράνομη και  μερίδα των πανεπιστημιακών να θέλει να ξεκινήσει μαθήματα.
 
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους, καθώς σε γενικές συνελεύσεις αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία έως  την Παρασκευή.  
Παράλληλα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει «τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των Συλλόγων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ».
 
Η Ομοσπονδία δηλώνει: «Ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα για δέκατη βδομάδα. Υπερασπίζουμε το ιερό δικαίωμα στην εργασία, το δημόσιο πανεπιστήμιο και το δικαίωμα των φοιτητών να υποστηριχθούν οι σπουδές του».
 
Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κάνει λόγο για «συκοφάντηση του καθόλα δίκαιου αγώνα του διοικητικού προσωπικού και μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που πέφτουν στο κενό».
 
Και υπογραμμίζει: «Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο οδηγείται σε αδυναμία λειτουργίας και η εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, που επιμένουν να θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης το 25% των εργαζομένων στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στα οκτώ μεγαλύτερα πανεπιστήμια».
 
Κύκλοι του πανεπιστημίου έλεγαν ότι δεν αποκλείεται οι διοικητικοί του Ιδρύματος να κερδίσουν χρόνο, παραπέμποντας την υπόθεση σε δευτεροβάθμιο όργανο -δηλαδή στην Ομοσπονδία τους.
 
Επίσης, όπως εκτιμάται μέσα στο πανεπιστήμιο, πιθανότατα μια καθυστέρηση των διοικητικών να σήμαινε συγκρουσιακές σχέσεις με μέλη ΔΕΠ που θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα και διαβλέπουν οι οι διοικητικοί τραβούν τα πράγματα στα άκρα, αισθανόμενοι «ξένο σώμα» με το πανεπιστήμιο, λόγω της διαθεσιμότητας.
 
Δεν είναι λίγοι οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών που δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν κλειστό το πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου της 17ης Νοεμβρίου, που ξεκινά την Παρασκευή.
 
Πάντως, όπως διαφαίνεται, στον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα υπάρχει περιφρούρηση σε κάθε περίπτωση.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...