Ανοικτό αφήνει το ΔΝΤ το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Ανοικτό άφησε σήμερα, Πέμπτη, το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις.

Ερωτηθείς από τον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου σχετικά με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα» βάσει των οποίων ο Δανός επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν εξέφρασε την παραίνεση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρα «να μην διατείνεται πως δεν θα λάβει νέα μέτρα, διότι απλά θα κληθεί να τα πάρει» ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες -χωρίς ωστόσο να τις διαψεύσει-.

«Δεν πρέπει να κάνουμε σπέκουλα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Η αποστολή την παρούσα περίοδο αξιολογεί τα στοιχεία για τον Προϋπολογισμό 2014. Θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο», τόνισε ο κ. Ράις, ο οποίος είπε πως δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το πότε θα ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και το πότε το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον. Ομοίως δεν σχολίασε την αναφορά του ανταποκριτή του Μega ότι ορισμένοι βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ο κ. Τόμσεν να θεωρηθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) στην Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει το εάν η πολιτική αστάθεια σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, αλλά και η πολιτική βία οφείλονται στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η τρόικα σε χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης ο κ. Ράις τόνισε πως στόχος της τρόικας είναι η εμπέδωση της μακροοικονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Ερωτηθείς για το εάν το ΔΝΤ ανησυχεί για ενδεχόμενο τρομοκρατικό κτύπημα εναντίον μελών της αποστολής του, αρκέσθηκε να σημειώσει πως, όπως πάντα, το ΔΝΤ είναι επικεντρωμένο στην χορήγηση βοήθειας προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου η ελληνική οικονομία να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν σε βιώσιμη ανάπτυξη. Αναφορικά με την δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής τόνισε «παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένο σχόλιο».

Εξάλλου, ο Ράις καλωσόρισε την απόφαση της ΕΚΤ για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων του ευρώ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συμβάλει στην ανάκαμψη της ευρωζώνης, καθώς εναρμονίζεται με τα πρόσφατα στοιχεία για τα επίπεδα τιμών στη ζώνη του ευρώ.

πηγή: in.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...