Οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Με αφορμή τη συζήτηση για τη βλάβη του μοναδικού αξονικού τομογράφου σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, τον Ευαγγελισμό, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία -αλλά και γενικότερα- ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και για διεκδικήσεις. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Κανείς δεν καλοπερνάει σήμερα».

Εν τω μεταξύ, χωρίς αξονικό τομογράφο πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή εφημερία στον «Ευαγγελισμό». Το νοσοκομείο διέθετε δύο αξονικούς τομογράφους, ωστόσο και οι δύο βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Στον έναν εκ των δύο σημειώθηκε βλάβη την Παρασκευή, ενώ ο δεύτερος είναι εκτός λειτουργίας επί μακρό χρονικό διάστημα, καθώς είναι παλαιάς τεχνολογίας και η επισκευή του θεωρείται ασύμφορη.

Το αποτέλεσμα είναι ότι περιστατικά -πολλές φορές βαριά- παραπέμπονται τις τελευταίες ημέρες από τον «Ευαγγελισμό» στα νοσοκομεία «Γεννηματάς» ή «Ιπποκράτειο».

Κληθείς να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο Mega την Τετάρτη: «Τα μηχανήματα χαλάνε. Καλέσαμε αμέσως την εταιρία, η οποία προσπάθησε άμεσα να επισκευάσει τον αξονικό τομογράφο, χωρίς επιτυχία. Χρειάζεται μια πλακέτα, την οποία έχουμε παραγγείλει και θα φθάσει στις 12:00 σήμερα».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σε ένα μήνα ο «Ευαγγελισμός» θα έχει και δεύτερο αξονικό τομογράφο, που έχει αγοραστεί με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Οι γιατροί του «Ευαγγελισμός» κατήγγειλαν ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να αναγκάζεται να ενοικιάζει τα μηχανήματα ιδιωτών για την εκτέλεση αξονικών τομογραφιών.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Δεν θα κλείσουμε και τους ιδιώτες», ενώ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας τα λέει αυτά επειδή είναι κομμουνιστής.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο εξέφρασαν την εκτίμηση ότι περίπου το 50% των αξονικών τομογραφιών ανατίθενται στους ιδιώτες και κάλεσαν τον Αδωνι Γεωργιάδη να δώσει στοιχεία για τα «διαφυγόντα κέρδη» των δημόσιων νοσοκομείων.

Σε παρατήρηση, δε, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν αδειάσει, προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «τα ιδιωτικά συστήματα μάς συμφέρουν περισσότερο από τα δημόσια συστήματα υγείας».

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είπαν στον Αδωνι Γεωργιάδη ότι οι γιατροί διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων για να λάβουν την απάντηση από τον υπουργό Υγείας:

«Δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και διεκδικήσεις. Είναι ώρα μόνο για δουλειά. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Τώρα η πατρίδα δεν έχει να δώσει. Δεν υπάρχει κανείς να καλοπερνάει σήμερα».

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...