Ένταση μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Ενταση επικράτησε στη λήξη της μαθητικής παρέλασης, όταν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαδήλωναν πριν από την παρέλαση στο κέντρο της πόλης, διανέμοντας έντυπο υλικό στην οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, επιδιώκοντας να κάνουν πορεία μετά τη λήξη της παρέλασης.

Ωστόσο, ωθήθηκαν από αστυνομικούς στον πεζόδρομο της οδού Ναυαρίνου και μεταξύ αυτών, απωθήθηκε από αστυνομικό «βίαια με την ασπίδα», σύμφωνα με καταγγελία της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Επίσης, παράσταση διαμαρτυρίας με πανό, στο σημείο τερματισμού της παρέλασης, στην οδό Βενιζέλου και Τσιμισκή έκανε και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Στην εξέδρα των επισήμων τη μαθητική παρέλαση παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Σ.Σιμόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Α.Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Φ.Παππάς, κ.ά.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γ’ Σώμα Στρατού. Τα σχολεία που έχουν οριστεί, με τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες και με μια αντιπροσωπεία μαθητών θα καταθέσουν επίσης, στεφάνια σε μνημεία, προτομές και ανδριάντες ηρώων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...