Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Τα άρματα μάχης και τα αεροσκάφη επιδείξεων τύπου F16 θα επιστρέψουν στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος «οι στρατιωτικές παρελάσεις θα γίνονται με δόξα και τιμή και όχι μίζερα». Ο ίδιος ο υπουργός θα εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση.

Τα καύσιμα που θα χρειαστούν για τα την κίνηση των αρμάτων θα καλυφθούν από χορηγία επιχειρηματία, όπως έχει ανακοινώσει ο Δ.Αβραμόπουλος.

Εν τω μεταξύ, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με τουλάχιστον 3.000 αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, όπως αυτά που είχαν σημειωθεί στην παρέλαση του 2011 και οδήγησαν στην ματαίωσή της.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό στη Θεσσαλονίκη (για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για την απελευθέρωση της πόλης και για τον Πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο) θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στην πανηγυρική δοξολογία που θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στις 11:00 το Σάββατο την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το περασμένο Σάββατο και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, στις 10:30, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων, στη Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν στεφανηδρομία και καταθέσεις στεφανιών.

Ο επίσημος εορτασμός της ημέρας, για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Αγιο Δημήτριο, την 101η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης και το έπος του '40, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 18:30 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Μιλτιάδης Παπανικολάου, με θέμα «Τέχνη και Ελευθερία. Από την Αντίσταση στην Εξορία». Θα προηγηθεί προσφώνηση του πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 11:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο Διοικητήριο την έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Το '40 έτσι πολεμήσαμε».

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί όλη η ιστορία του έπους του 1940-41 μέσα από κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μοναδικά κειμήλια, τα οποία συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα (11:00) θα γίνει και η μαθητική παρέλαση.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...