Στη Βουλγαρία η αστυνομία-Πληροφορίες για εντοπισμό του πατέρα της Μαρίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ , , Updated

Στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας βρίσκεται η ελληνική αστυνομία, που σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του Βούλγαρου πατέρα της μικρής Μαρίας, η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βούλγαρος πατέρας της Μαρίας έχει εντοπιστεί.

Την ίδια ώρα, χθες η Interpol εξέδωσε κίτρινη ειδοποίηση για τη Μαρία, η οποία περιλαμβάνει το προφίλ του DNA και μια φωτογραφία του κοριτσιού, προς όλες τις χώρες μέλη του οργανισμού με έδρα τη Λιόν της Γαλλίας.

Πλέον η βάση DNA της Ιντερπόλ είναι στη διάθεση των ελληνικών και των διεθνών αρχών, ενώ η Interpol καλεί τις χώρες που έχουν βάση DNA, να εντάξουν το παιδί στα αρχεία τους.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», οι τσιγγάνοι δε μεγάλωναν τη μικρή μόνο τα επιδόματα που έπαιρναν από την πρόνοια, αλλά και την προίκα που θα έπαιρναν όταν θα την πάντρευαν. Αστυνομικοί παρατηρούσαν ότι το κοριτσάκι σε μερικά χρόνια, σε ηλικία 12-13 ετών, θα παντρευόταν. Σύμφωνα με τα έθιμα των Ρομά, ο πατέρας της νύφης παίρνει προίκα από την οικογένεια του γαμπρού και αυτή μπορεί να είναι ακόμη κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως η μικρή βρέθηκε να ζει με το ζευγάρι με τη συναίνεση των γονιών του. Μάλιστα δεν αποκλείεται να έδωσαν στη μητέρα του περισσότερα από 80 ευρώ.


Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...