Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση. Η εκκλησία φροντίζει χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν αυτή τη δύσκολη ώρα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA.

Ερωτηθείς για την κρίση ο κκ. Ιερώνυμος είπε ότι το θέμα είναι τι θα κάνουμε από δω και πέρα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και μίλησε για τη "μετάνοια". «Μετάνοια σημαίνει, αλλάζω μυαλό, αλλάζω πορεία. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: υπομονή, αγώνας, προσπάθεια, ενότητα. Και αυτή την κρίση θα την βγάλουμε και θα περάσουμε απέναντι από το ποτάμι» σημείωσε.

Αναφερόμενος σε θέματα της εκκλησίας τόνισε ότι «σε περιοδους κρίσης πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε και τις δομές της εκκλησίας», καθώς, όπως είπε, «δεν μπορεί σε μια εποχή αλλαγών και ανακατάξεων η εκκλησία να μη δει τις εσωτερικές της δομές», ενώ για την εκκλησιαστική περιουσία επισήμανε: «έχει έρθει η εποχή να είμαστε ανοιχτοί στις συζητήσεις, με όλα τα κόμματα αλλά και με όλους τους φορείς. Η περιουσία της εκκλησίας είναι συγκεκριμένη. Να δούμε ποια είναι αυτή περιουσία και πως όλα αυτά τα χρόνια έχει αξιοποιηθεί από το κράτος».

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...