Προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ για τα ολοήμερα σχολεία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, μετά τις κινητοποιήσεις στην έναρξη του σχολικού έτους, είχε σήμερα το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Οι συνδικαλιστές επεσήμαναν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον εκπαιδευτικό χώρο.

Παράλληλα με τις προσλήψεις 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1687 ειδικοτήτων καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών σπουδών και δραματικής τέχνης το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι λύνει το θέμα που είχε προκύψει με τα ολοήμερα σχολεία.

Όπως είπε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, οι προσλήψεις αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι εφέτος το υπουργείο Παιδείας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ έχει δρομολογήσει 6.550 προσλήψεις το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου, οι οποίες μαζί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα ανέβουν στις 8500 και αφορούν στα ειδικά σχολεία.

Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε οτι το προεδρείο του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Μελετών της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επιστρέψει και στα διδακτικά του καθήκοντα καθώς δεν είναι συνδικαλιστές, οπότε δεν υπέγραψε την απαλλαγή από τη διδασκαλία, όπως γινόταν τη τελευταία εικοσαετία.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...