Κριστίν Λαγκάρντ: «Υποτιμήσαμε συγκεκριμένους παράγοντες, αλλά…»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Στην παραδοχή ότι το ΔΝΤ υποτίμησε «συγκεκριμένους παράγοντες» στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως η επίδραση του πολλαπλασιαστή, προχωρά η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της Deutsche Welle, προσθέτει όμως ότι ακόμη και με τον αναθεωρημένο πολλαπλασιαστή, «θα σχεδιάζαμε το πρόγραμμα για την οικονομική μεταρρύθμιση της Ελλάδας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Η κ. Λαγκάρντ αναγνωρίζει η Ελλάδα έκανε «μεγάλες θυσίες» στο πλαίσιο της διαδικασίας  εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται, όπως επισημαίνει, για μια χώρα που τελεί υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των αγορών και προσθέτει: «Εντούτοις ελπίζουμε ότι αρχίζουν να τα καταφέρνουν. Είναι μια χώρα που παρουσιάζει στην παρούσα φάση ένα -έστω και μικρό- πλεόνασμα».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της πειθαρχίας στους στόχους του προγράμματος, παραδέχεται όμως ότι «η ταχύτητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και τα μέτρα που απαιτούνται για να επιτευχθεί αυτή, πρέπει να προσαρμόζονται προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη».

Τέλος, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, η Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζει ικανοποίηση για την επανεκλογή της Ανγκελα Μέρκελ, την οποία χαρακτηρίζει «έξυπνη και δυναμική καγκελάριο» η οποία έχει «συμβάλει σημαντικά στην οικονομική σταθερότητα της περιοχής». Συμπληρώνει όμως: «Έχετε δίκιο. Δεν ήμασταν πάντα της ίδιας άποψης όσον αφορά την οικονομική πολιτική».

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...