Τέσσερις φόροι για το ίδιο ακίνητο μέσα στον Οκτώβριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Δύσκολος Οκτώβριος για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες καθώς μέσα σε έναν μήνα, καλούνται να πληρώσουν δόσεις όχι για έναν, ούτε για δύο, αλλά έως και τέσσερα διαφορετικά χαράτσια, πάνω στο ίδιο ακίνητο. Μέσα στον Οκτώβριο τρέχουν οι πληρωμές για τρία εκκαθαριστικά ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013), αλλά και για το Ενιαίο Εδικό Τέλος Ακινήτων – ΕΕΤΑ.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όμως και γα όσους εχουν ένα εξοχικό ή μία τουλάχιστον δευτερεύουσα κατοικία. Εκτός από τους τρεις ΦΑΠ που επιβάλλονται φέτος για το σύνολο της περιουσίας (αν ξεπερνά συνολικά τα 200.000 € σε αντικειμενική αξία), «τιμωρεί» και κάθε ένα ακίνητο ξεχωριστά.

Με τα δεδομένα οικογένειες με ένα σπίτι στην πόλη και ένα εξοχικό, θα χάσουν το λογαριασμό για το τι πληρώνουν και γιατί κάθε εβδομάδα. Και αυτά που θα κληθούν σχεδόν ταυτόχρονα μέσα στη μήνα να πληρώσουν δεν είναι λίγα:

-ΦΑΠ του 2011 που εκκρεμεί

-ΦΑΠ του 2012 που άρχισε να πληρώνεται μαζί με του 2011

- ΦΑΠ του 2013, για το οποίο μόλις προχθές απεστάησαν τα εκκαθαριστικά μέσω ίντερντ

- ΕΕΤΑ για το σπίτι στην πόλη

-ΕΕΤΑ για το εξοχικό.

Από την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων θα δώσει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρούν σε διορθώσεις λαθών στο Taxisnet υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων για τα οποία έχει εκδοθεί με λάθη ο ΦΑΠ του 2013, καθώς αρκετοί διαπιστώνουν ήδη πως υπάρχουν πολλά τέτοια.

Παράλληλα, θα δηλώνονται και τα αγροτεμάχια, για να πληρώνουν το 2014 και όσοι δεν πλήρωναν φόρο ποτέ ως τώρα για τα ακίνητα αυτά.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...