Προσηλωμένο στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ, διαβεβαιώνει η Κρ.Λαγκάρντ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Κατ' ιδίαν συνάντηση 45 λεπτών είχαν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως προκύπτει μετά και από τον τελευταίο έλεγχο της τρόικας, αλλά και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έγιναν κοινές δηλώσεις. Εντούτοις, εξερχόμενος της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης διέρρευσε ότι «η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα», ότι «έγινε ανασκόπηση της πορεία της ελληνικής οικονομία και της προοπτικής της, καθώς και η πορεία του ελληνικού προγράμματος», αλλά και ότι «συζητήθηκαν όλα τα θέματα».

Από την πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζεται «παραγωγική» η συνάντηση, υπογραμμίζεται η πρόοδος που έχει επιτύχει η Ελλάδα, η σημασία των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και η ανάγκη ενός «ισχυρού προϋπολογισμού του 2014».

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...