Πάνω από όλα βάζει το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 1987 δήλωσε ο Νίκος Γκάλης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ,

Ως μέγιστη τιμή για τον ίδιο χαρακτήρισε ο Νίκος Γκάλης την παρουσία του μεταξύ των υποψηφίων του αμερικανικού «Hall of Fame» σε δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη στην εκπομπή «Αθλητικές Διαδρομές» του ραδιοφωνικού σταθμού «102 FM/ΕΡΤ». 

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, πάντως, επεσήμανε ότι πάνω από όλα βάζει το χρυσό στο Eurobasket του 1987, ενώ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στο ότι στη χώρα μας δεν έχει λάβει ανάλογες τιμές.

«Σίγουρα είναι η μεγαλύτερη τιμή για οποιονδήποτε μπασκετμπολίστα. Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στη Νέα Υόρκη, πού να φανταζόμουν ότι τώρα θα συζητούσαμε κάτι τέτοιο; Ούτε που θα το σκεφτόμουν... Είναι το μεγαλύτερο όνειρο για κάθε αθλητή. Είναι απίστευτο, αν σκεφτείς ποια ονόματα βρίσκονται εκεί. Δεν έχω αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, με τιμά και μόνο που είμαι υποψήφιος. Έχω μπει στο ευρωπαϊκό ''Hall of Fame'', αλλά το αμερικανικό είναι η κορυφή. Δεν υπάρχει πιο... τοπ απ' αυτό. Πάντως, δεν συγκρίνεται με τις ομαδικές επιτυχίες, το μπάσκετ δεν είναι... τένις. Δεν συγκρίνεται με το Ευρωμπάσκετ του ‘87 και δεν μου δίνει τη χαρά που μου έδωσαν εκείνες οι νίκες του παρελθόντος».

Για τους... αντίπαλους υποψήφιούς του, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Βλάντε Ντίβατς, ο Όσκαρ Σμιντ και ο Σαρούνας Μαρτσιουλιόνις, ο Γκάλης είπε: «Γνωρίζετε όλοι την πορεία του Ντίβατς και την πολύ καλή καριέρα του. Είναι και ο Όσκαρ και όλοι οι άλλοι που είναι μεγάλοι παίκτες. Είναι τιμή που βρίσκομαι ανάμεσά τους».

Ερωτηθείς για το ότι δεν τιμήθηκε δεόντως στην Ελλάδα, ο Γκάλης απάντησε: «Ας βλέπουν τους ξένους, μήπως και... ντρέπονται λίγο. Εμένα, όμως, μ' ενδιαφέρει τι ξέρει ο κόσμος, δεν είμαι άνθρωπος που ασχολείται με το ποιος θα με τιμήσει. Ο κόσμος είναι ακόμη θερμός απέναντί μου».

Καταλήγοντας, κληθείς να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μπασκετικός Άρης, επεσήμανε: «Το μπάσκετ είναι επαγγελματικό, όλο το θέμα είναι οικονομικό. Εξαρτάται τι παίκτες αγοράζεις. Το μπάσκετ στη Βόρεια Ελλάδα, γενικά, δεν είναι όπως όταν αγωνιζόμουν. Στον Άρη πρέπει να μπει κόσμος που αγαπά την ομάδα και να κάνει ό,τι καλύτερο. Ας μην περιμένουμε, όμως, τις παλιές επιτυχίες. Δεν γίνεται μόνο με αγάπη. Χρειάζεται στήριξη από κάποιον μεγάλο οικονομικό παράγοντα».

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...