H AEK στο Γαλάτσι;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ , , Updated

Η ΑΕΚ επιστρέφει στο Γαλάτσι, καθώς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Basketnews, η συμφωνία της ΚΑΕ με το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της χρήσης του βρίσκεται λίγο πριν από τις υπογραφές! Ο Νίκος Αποστολίδης, μάλιστα, έκανε την... προαναγγελία!

Ένας από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει ο Μάκης Αγγελόπουλος με το που ανέλαβε τις τύχες της ΚΑΕ ΑΕΚ ήταν να βρει γρήγορα μια μόνιμη λύση για το γηπεδικό ζήτημα. Για να αποκτήσει η ομάδα όχι μόνο μία ευρωπαϊκών προδιαγραφών έδρα, αλλά και μία στέγη για τα τμήματα υποδομής, ο σχεδιασμός για τα οποία είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος. Απο την πρώτη στιγμή οι προσπάθειες του μεγαλομετόχου επικεντρώθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το οποίο η Ένωση είχε χρησιμοποιήσει για έδρα από το 2004 ως το 2007, και φαίνεται πως αυτές οι προσπάθειες αποφέρουν καρπούς.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Basketnews, η ΚΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο από πέρυσι το καλοκαίρι ανήκει κατά κυριότητα το κλειστό του Γαλατσίου. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου στην ΚΑΕ με μακροχρόνια μίσθωση και με τη συναίνεση του Δήμου Γαλατσίου.

Θυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2014 μετά από επαφές που είχε με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και τον τότε πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Κοτσάτο, ο Δήμος είχε δεσμευθεί να συναινέσει στην παραχώρηση της χρήσης του κλειστού στην Ένωση με αντάλλαγμα να το χρησιμοποιεί κι αυτός κάποιες ώρες για τις ανάγκες του. Λέγεται ότι σε αυτή τη βάση έγιναν το προηγούμενο διάστημα και οι συζητήσεις με τον Μάκη Αγγελόπουλο. Και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία να χρησιμοποιεί ο Δήμος το κλειστό τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι και μετά αυτό να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την ΑΕΚ.

Κατόπιν τούτου ο Αγγελόπουλος προχώρησε τις επαφές του με το ΤΑΙΠΕΔ και απ' ό,τι φαίνεται σχεδόν τα έχει βρει μαζί του. Πέραν του ετήσιου μισθώματος, που θα καταβάλει, λέγεται ότι η ΚΑΕ αναλαμβάνει να δαπανήσει κι ένα ποσό γύρω στα 1,5 εκατομμύρια Ευρώ προκειμένου να ανακαινίσει πλήρως το κλειστό και τον περιβάλλοντα χώρο του, που είναι εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένα και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Μέχρι πάντως να πέσουν οι υπογραφές στην ΑΕΚ κρατούν κάποιες επιφυλάξεις, διότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής. Άλλωστε τον Φεβρουάριο του 2014, μόλις έγινε γνωστή η συμφωνία της Ερασιτεχνικής με τον Δήμο Γαλατσίου, διέρρευσε ότι για το κλειστό ενδιαφερόταν αίφνης και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι φορείς που να ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μοιάζει δύσκολο να ανατραπεί το σκηνικό. Και σοβαρή ένδειξη γι' αυτό αποτελεί η δήλωση που έκανε την Τετάρτη ο νέος υπεύθυνος των Ακαδημιών της ΑΕΚ, Νίκος Αποστολίδης, από το πιο επίσημο βήμα: την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ! "Μακροπρόθεσμα, ενδεχομένως και βραχυπρόθεσμα, το Ολυμπιακό Κέντρο του Γαλατσίου είναι αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες μας. Που μπορεί να εξελιχθεί στην κορωνίδα της δημιουργίας μας... Το Γαλάτσι είναι κατά τη γνώμη μου η μόνη λύση", είπε, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Αποστολίδη

Τα πρώτα σχέδιά του ως επικεφαλής των Τμημάτων Υποδομής της ΑΕΚ ανέλυσε στο aekbc.gr ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Αποστολίδης.

Για τον στόχο: «Αποτελεί βασική προτεραιότητα να αναδιοργανώσουμε τα Τμήματα Υποδομής της ΑΕΚ. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Εμείς επιλέγουμε να δημιουργήσουμε μια βάση με αθλητές εντός και εκτός Αττικής και στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε πυρήνες σε όλη την Ελλάδα».

Για το γήπεδο: «Είναι γνωστό, ότι στην φάση αυτή η έλλειψη κεντρικών γηπεδικών εγκαταστάσεων συνιστά ένα πρόβλημα. Το Κλειστό του ΟΑΚΑ δεν αποτελεί γήπεδο, που μπορεί να αποτελέσει στέγη για όλα τα Τμήματα. Στην δική μου σκέψη πρέπει στο ίδιο γήπεδο να συνυπάρχουν από Άνδρες μέχρι Ακαδημίες.

Μακροπρόθεσμα, λοιπόν, ενδεχομένως και βραχυπρόθεσμα το Ολυμπιακό Κέντρο του Γαλατσίου είναι αυτό, που θα καλύψει τις ανάγκες μας. Που μπορεί να εξελιχθεί στην κορωνίδα της δημιουργίας μας. Πρέπει η έδρα να αποτελεί σημείο αναφοράς. Το Γαλάτσι είναι κατά τη γνώμη μου η μόνη λύση. Προς το παρόν, αναζητούμε χώρο κοντά στις γειτονιές της ΑΕΚ. Είναι απαιτητό να στεγάσουμε άμεσα τις Ακαδημίες, αλλά και τα αγωνιστικά Τμήματα».

Για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ: «Θα έλθω σε επαφή με τον έφορο, τον κύριο Δερμανούτσο για να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες, που αφορούν στην αναδημιουργία των Ακαδημιών. Με δεδομένο, ότι πρόεδρος και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είναι ο κύριος Αλεξίου, πιστεύω ότι πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο, έχουμε κοινές αγωνίες. Είναι απαραίτητο να ανασυνταχτούμε άμεσα, καθώς πρέπει και η ομάδα των Εφήβων και η ομάδα των Παίδων να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία, ενώ η ομάδα κάτω των 22 πρέπει να είναι ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστήσει».

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: «Γνωστό είναι, ότι ο κύριος Σάκοτα θέλει την αναγέννηση των Τμημάτων Υποδομής. Ήλθαμε από την πρώτη στιγμή σε επαφή. Υπάρχει σύμπλευση σκέψης. Ξέρω πώς λειτουργεί. Δεν τον γνώρισα... χθες τον κύριο Σάκοτα. Έχουμε υπάρξει πριν από πολλά χρόνια και αντίπαλοι στους πάγκους. Έχουμε συζητήσει πολύ μαζί. Υπάρχει απόλυτη συνεργασία και ταύτιση ως προς τους στόχους, όπως προείπα».

Για το συναίσθημα: «Αυτό, που κάνω τώρα, δεν θα το έκανα για καμία άλλη ομάδα! Προφανώς, έπαιξε ρόλο το συναίσθημα στην απόφασή μου να αποδεχτώ την πρόσκληση της ΑΕΚ. Γεννήθηκα εκατό μέτρα από το (πρώην) γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν είναι μόνο, ότι επί σειρά ετών φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΚ. Παρακολουθώ χρόνια τους αγώνες της ανεξάρτητα από συνθήκες και κατηγορίες».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Είμαι πεπεισμένος, ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει εκεί, που όλοι θέλουμε χάρη στον κύριο Αγγελόπουλο. Ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση, που πηγαίνει βήμα-βήμα αποδεικνύει πόσο μεθοδικός είναι. Θα μπορούσε να έχει κάνει πιο εντυπωσιακές κινήσεις. Έχει τη δύναμη. Κινείται όμως με σχέδιο. Είμαι σε θέση να ξέρω. Εκτιμώ, ότι σύντομα η ΑΕΚ θα φτάσει εκεί που επιθυμούν οι οπαδοί της, δηλαδή στην κορυφή της Ελλάδας και σε επίπεδο να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη»

basketnews.gr

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...