Νέα επιτυχία για τον Λευτέρη Κοσμίδη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ,

Το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους κατέκτησε ο Λευτέρης Κοσμίδης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών, που ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Σόφια.

Ο Γαλατσιώτης πρωταθλητής μας, συγκέντρωσε 15.533 βαθμούς και πήρε τη δεύτερη θέση του τελικού, πίσω από τον Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν που βαθμολογήθηκε με 15.700 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Βρετανός Ντάνιελ Πέρβις και ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15.400 βαθμούς.

«Η επιτυχία του Λευτέρη είναι τεράστια, είναι ένας πραγματικός άθλος, αν αναλογιστούμε ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν έχει ταπί νέων προδιαγραφών για να προπονείται. Οι τρεις τελευταίοι μήνες ήταν πολύ κουραστικοί ψυχολογικά, γιατί έπρεπε να τον πείσω ότι μπορεί να πάρει ένα μετάλλιο εδώ. Το καταφέραμε, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο με τις ίδιες συνθήκες, δήλωσε ο προπονητής του Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου, και συμπλήρωσε:

«Ο Αμπλιάζιν έχει ένα από τα προγράμματα με το μεγαλύτερο ρίσκο και, εφόσον αποφύγει τα λάθη, δεν είναι εύκολο να χάσει. Για να μείνουμε ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο, θα πρέπει να ανεβάσουμε τον συντελεστή δυσκολίας του δικού μας προγράμματος στο 6,80 με 7,00. Μόνο με το καινούργιο ταπί και με καλύτερες συνθήκες γενικότερα, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό».Το ασημένιο μετάλλιο του Λευτέρη Κοσμίδη στη Σόφια είναι το 5ο που κατακτά στο θεσμό, έπειτα από ένα χρυσό (2012), ένα ασημένιο (2010) και δύο χάλκινα (2007, 2009), όλα στις ασκήσεις εδάφους. Παράλληλα, είναι το 22ο μετάλλιο της ελληνικής γυμναστικής σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών.

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...