Χάλκινο μετάλλιο για τον Παναγιώτη Γκιώνη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ,

Με το χάλκινο μετάλλιο στη βαλίτσα και παράλληλα την πρώτη του διάκριση στο απλό ενός τουρνουά World Tour θα επιστρέψει από τη Στοκχόλμη και το σουηδικό όπεν ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Ο Γαλατσιώτης πρωταθλητής του πινγκ-πονγκ ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Κινέζο Γιαν Αν με 4-0 σετ (4-11, 9-11, 7-11, 5-11) και ολοκλήρωσε την εξαιρετική πορεία του με την 3η θέση, που ειδικά σε αυτού του επιπέδου τους αγώνες αποτελεί μεγάλη επιτυχία, έστω κι αν δεν κατάφερε να προβάλλει σθεναρή αντίσταση στο 2ο φαβορί του ταμπλό.

Όμως αυτή η επιτυχία του έρχεται μετά τα δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας, ενώ ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος, που προχώρησε τόσο πολύ στο τελευταίο φετινό τουρνουά της σειράς World Tour και σαφώς θα ωφεληθεί σημαντικά και στο παγκόσμιο ranking list του Δεκεμβρίου.

Στο τέλος του αγώνα ο Γκιώνης δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα του σουηδικού κοινού, ενώ να σημειωθεί ότι τον εγκωμίασε και ο σπίκερ της διαδικτυακής μετάδοσης λέγοντας «συγχαρητήρια στο Έλληνα αθλητή γιατί μετά από τις επιτυχίες του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έκανε μεγάλο τουρνουά και στη Στοκχόλμη και μπήκε στα μετάλλια».

Ο γεννημένος το 1980 Παναγιώτης Γκιώνης ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της Κορωνίδας Γαλατσίου και πραγματοποιεί μέχρι σήμερα αξιοσημείωτη καριέρα τόσο σε συλλογικό επίπεδο, με θητεία σε σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως το γαλλικό και το γερμανικό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Μετά τον Καλλίνικο Κρεάνκα θεωρείται ο δεύτερος πιο σημαντικός αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης βάσει επιτυχιών.

Ενδεικτικά οι σημαντικότερες διακρίσεις του, εκτός από το χάλκινο μετάλλιο στην Στοκχόλμη και τις συμμετοχές του στις Ολυμπιάδες της Αθήνας, του Πεκίνου και του Λονδίνου είναι οι εξής:

Χρυσό μετάλλιο στο απλό ανδρών στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2009
Χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ευρώπης Νέων στο διπλό μικτό το 2006
Χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες Παίδων (1992) και Νέων (2006)
Χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ευρώπης Νέων στο διπλό μικτό (1996)
Χρυσό μετάλλιο στο διπλό στους Βαλκανικούς Αγώνες (1996)
6η θέση με την Εθνκή ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1997

Στο παλμαρέ του είναι και πολλά μετάλλια σε τουρνουά  όπεν.

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...