Με περίπου 10.000 δρομείς ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ , , Updated

Αγγίζουν τους 8.000 οι δρομείς που συμμετείχαν στον λαϊκό αγώνα των 5 χλμ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ενώ άλλοι τόσοι δοκιμάζουν  τις δυνάμεις τους στα 10 χλμ. Δύο αγώνες που διεξάγονται παράλληλα με τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά:

- Η διαδρομή του αγώνα δρόμου των 5 χλμ. είχε νέα αφετηρία, νέα διαδρομή και νέα ώρα εκκίνησης. Η εκκίνηση λοιπόν του αγώνα δόθηκε στις 8:00 από τη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά και δεξιά στην αλέα του Ζαππείου, στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη (Eurobank), με κατεύθυνση προς Σύνταγμα. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οι δρομείς  εκκίνησαν κατά κύματα κατανεμημένοι σε blocks εκκίνησης.

Η όδευση της νέας διαδρομής ήταν η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ο τερματισμός των αθλητών έγινε από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου.

- Στις 9.05 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χλμ., από την ίδια αφετηρία με τον αγώνα των 5 χλμ, επίσης κατά κύματα.

Η όδευση της νέας διαδρομής είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Χαρ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, Φιδιππείδου, αριστερά Μεσογείων μέχρι Σχολή Αστυνομίας, αναστροφή (στο φανάρι της Σχολής Αστυνομίας), Μεσογείων, Μιχαλακοπούλου, Φειδιππίδου, αριστερά Μεσογείων, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ο τερματισμός των αθλητών θα γίνει, επίσης, από την αριστερή πλευρά του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος διεξάγεται στη διαδρομή: Λεωφ.Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λεωφ.Μαραθώνος – Λεωφ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λεωφ.Βασ.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17.30 το απόγευμα.

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...