Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: «Τρέχουμε μαζί! Ζούμε τη ζωή!»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ,

Mε κεντρικό μήνυμα  «Τρέχουμε μαζί! Ζούμε τη ζωή!» θα διεξαχθεί ο φετινός 31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών που διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με υγεία».

Οι στόχοι  και τα πλάνα της εκστρατείας  παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο  της Ελληνικής Πνευμονολογικής  Εταιρείας, καθ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη  και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ,  κ. Κώστα Παναγόπουλο  σε  σχετική εκδήλωση παρουσία του  υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και της Χρυσής Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας και Πρέσβειραs  της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία», κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου.

«Μεγαλώνουμε  με Υγεία» σημαίνει ότι υιοθετούμε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας  υγιεινές συνήθειες, όπως η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση, οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις και ο εμβολιασμός για την πρόληψη νοσημάτων, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας στη ζωή  ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές.

 «Καθώς μεγαλώνουμε, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί και αυξάνεται ο κίνδυνος προσβολής από σοβαρά νοσήματα. Επιπλέον βλαβερές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον οργανισμό μας. Η σημασία της καλής διατροφής και της τακτικής άσκησης καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής είναι αναγνωρισμένη, ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι για να μεγαλώνουμε με υγεία πρέπει να υιοθετήσουμε δια βίου προληπτικές συμπεριφορές σε θέματα υγείας. Οι συμπεριφορές αυτές περιλαμβάνουν ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση, προληπτικούς ελέγχους καθώς και εμβολιασμό, πρακτικές που μπορούν συνδυαστικά να βελτιώσουν τόσο τη διάρκεια όσο και την ποιότητα ζωής» υπογράμμισε ο κ. Γουργουλιάνης.

 Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: «Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, άρρηκτα δεμένη με τον υγιή τρόπο ζωής.Σ' αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΓΑΣ συγχαίρει την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την ενημερωτική καμπάνια που υλοποιεί και θέτει τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας στην υπηρεσία αυτού του κοινωνικού σκοπού».

Κατά την  παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης  ανέφερε: «Θεωρώ πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Αν μπορέσουμε να βάλουμε  την άσκηση στην καθημερινότητά μας, έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Μάλιστα ως Υπουργείο Υγείας σχεδιάζουμε μια ανάλογη μεγάλη εκστρατεία ώστε να ενισχύσουμε την ιδέα της άσκησης. Όπου μπορεί η ελληνική Πολιτεία να είναι παρούσα και να υποστηρίξει ένα ανάλογο εγχείρημα, θα το κάνει».

Η κυρία Σοφία Μπεκατώρου, η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας με πλήθος σημαντικών διακρίσεων παγκοσμίως και Πρέσβειρα της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία», τόνισε:

«Σε όλα τα χρόνια της αθλητικής  μου δραστηριότητας, οι πολύωρες προπονήσεις  αλλά και η τήρηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, είναι αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητας μου. Μεγαλώνοντας, και ιδιαίτερα μέσα από το ρόλο της μητέρας, αντιλαμβάνομαι ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσω να ακολουθώ έναν υγιεινό τρόπο ζωής, προκειμένου να διασφαλίσω την ποιότητα στη ζωή τη δική μου και της οικογένειάς μου.

Η υποστήριξη της ενημερωτικής εκστρατείας  της ΕΠΕ από μέρους μου, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω για  να διαμηνύσω την αναγκαιότητα της  υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών με στόχο  να... Μεγαλώνουμε με Υγεία.

Η Ελληνική Πνευμονολογική  Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος  του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου  Αθηνών, θα υλοποιήσει μια σειρά  από ενέργειες.


Συγκεκριμένα:

1. Ομάδα δρομέων της ΕΠΕ μαζί  με τους υποστηρικτές του μηνύματος  «Τρέχουμε Μαζί! Ζούμε τη Ζωή!», θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδρομές του Μαραθωνίου, φορώντας το αθλητικό μπλουζάκι της ενέργειας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

2. Από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου,  η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία  θα βρίσκεται στην EXPO Marathon 2013, που φέτος πραγματοποιείται στο Γήπεδο TAE KWO DO στο Φάληρο. Η ΕΠΕ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν το ειδικό περίπτερο (Αρ. 19), όπου τα μέλη της θα ενημερώνουν το κοινό για θέματα πρόληψης και εξειδικευμένοι γιατροί Πνευμονολόγοι, θα κάνουν δωρεάν σπιρομετρήσεις.

3. Στην ιστοσελίδα www.trexoumemazi.gr οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ενδιαφέροντα άρθρα και χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής καθώς μεγαλώνουν. Μπορούν, επίσης, να λάβουν μέρος στην κλήρωση για να κερδίσουν μια από τις 20 δωρεάν εγγραφές στον Αγώνα των 10 χλμ. του Μαραθωνίου και το αθλητικό μπλουζάκι της ενέργειας.

πηγή:protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...