Ποινές για το fair play

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ,

Η Πειθαρχική επιτροπή του Financial Fair Play της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έριξε τις πρώτες «καμπάνες» σε 8 ομάδες, με σπουδαιότερο όνομα την Μάλαγα, ενώ τιμωρήθηκαν και οι κροάτικες Χάιντουκ Σπλιτ και Οσιγεκ, οι ρουμάνικες Ραπίντ και Ντιναμό Βουκουρεστίου, οι σέρβικες FK Παρτιζάν και Βοϊβοντίνα και η ουκρανική Αρσεναλ Κιέβου. Αντίθετα, τη γλίτωση η πολωνική Λεχ Πόζναν.

Η Μάλαγα, που διαπρέπει φέτος στο Champions League αλλά μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την Ευρώπη για την επόμενη φορά που θα έχει δικαίωμα ευρωπαϊκής συμμετοχής, μέσα στην επόμενη τετραετία (από το 2013-14 μέχρι το 2016-17).


Ρεάλ-Μάντσεστερ και πρόωροι τελικοί!
Μια ζωή τρελό θέαμα! (vds)
Ολα τα φώτα στον Κριστιάνο!
Οι «32» θυμίζουν κάτι από Champions League
Πλώρη για «16», δύσκολα στους «8»
Γκέκας για Λεβάντε με... έξι λέξεις!
Επιπλέον η ποινή αυτή θα διπλασιαστεί αν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 δεν έχει αποδείξει στην UEFΑ ότι δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλες ομάδες ή υπαλλήλους ή χρέη προς το δημόσιο και την εφορία. Συν τοις άλλοις, η Μάλαγα θα πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ. Το μόνο ευχάριστο για την ισπανική ομάδα είναι ότι το ποσό το οποίο της παρακρατήθηκε από την UEFA στις 11 του περασμένου Σεπτεμβρίου, θα απελευθερωθεί και θα μπορέσει να το εισπράξει.

Αντίστοιχη ποινή επιβλήθηκε και στην Χάιντουκ Σπλιτ (αλλά «εκτελέσιμη» στα επόμενη 3 χρόνια και όχι 4 όπως οι Ισπανοί) για χρέη και ληξιπρόθεσμες οφειλές (καλείται να καλύψει οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012) και παράλληλα πρόστιμο 80.000 ευρώ, από το οποίο το μισό είναι με αναστολή και θα πληρωθεί αν δεν συμμορφωθεί. Επίσης, όπως η Μάλαγα, θα πάρει τα χρήματα που είχαν παρακρατηθεί τον Σεπτέμβριο. Αντίθετα, δεν υπάρχει διπλασιασμός της ποινής σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Ιδια ακριβώς ποινή με την Χάιντουκ επεβλήθη και στις Οσιγεκ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Ντιναμό Βουκουρεστίου και FK Παρτιζάν, με το δικό τους πρόστιμο είναι 100.000 ευρώ.

Στα πιο «μαλακά» έπεσε η Βοϊβοντίνα, στην οποία επιβλήθηκε μόνο πρόστιμο 10.000 ευρώ χωρίς να έχει καμία άλλη «υποχρέωση» (και παίρνει κανονικά τα χρήματα που δεν εισέπραξε στις 11 Σεπτεμβρίου), ενώ η Αρσεναλ Κιέβου θα πληρώσει 75.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 30.000 είναι με αναστολή και θα καταβληθούν μόνο αν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 οι Ουκρανοί αποδεχθούν οικονομικά ασυνεπείς στις οφειλές που έχουν.

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...