2012-13: μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά για τον γαλατσιώτικο αθλητισμό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ , , Updated

Με πολλές επιτυχίες έκλεισε η αθλητική περίοδος 2012-13 για τον γαλατσιώτικο αθλητισμό τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Ξεκινώντας από την ενόργανη γυμναστική ο Γαλατσιώτης πολυπρωταθλητής Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στις 27 Απριλίου στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Στην ρυθμική γυμναστική η δις πρωταθλήτρια Ελλάδος σε επίπεδο παγκορασίδων Ειρήνη Γκολφινοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό και τον τίτλο της πρωταθλήτριας, στους Τελικούς του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γ΄ Κατηγορίας. Παράλληλα κατέλαβε το χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο, το ασημένιο στην μπάλα, το χάλκινο στο στεφάνι και την 4η θέση στις κορύνες.
Η Αντωνία Μπαρκούκη κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κορδέλαστο διασυλλογικό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε από την Ένωση Σωματείων Γυμναστικής στο Ολυμπιακό Χωριό στην κατηγορία των γυναικών , κατέκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο στην μπάλα ενώ ήταν 4η στο στεφάνι και 5η στο σύνθετο ατομικό.
Στην κατηγορία Νεανίδων για την ίδια διοργάνωση εξαιρετική ήταν η αθλήτρια Θεοπίστου Ερατώ η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο στεφάνι ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και η Αχλαδιώτου Αθανασία με την 6η θέση στις κορύνες, και η Κοκόλη Μαρίνα. Στον αγώνα πήραν μέρος 70 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα. Οι επιτυχίες αυτές αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά που γίνεται από τις προπονήτριες του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής κ. Μαρία Αντύπα και Βικτορία Γώγου και επιφέρει όχι μόνο διακρίσεις αλλά και κλήσεις των αθλητριών στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.
Τέλος οι παγκορασίδες κατέκτησαν με το ταλέντο τους και την χάρη τους συνολικά 5 Χρύσα, 2 Αργυρά και 1 Χάλκινο μετάλλιο ενώ παράλληλα διατηρήθηκαν στις τιμητικές θέσεις σε όλες τους εκτελέσεις μεταξύ 107 συμμετοχών συνολικά. Αναλυτικά: Η Βάσια Γκολφινοπούλου (Δ1) κατέκτησε :Χρυσό μετάλλιο σε Σύνθετο, Ελεύθερο και Σχοινάκι, Χάλκινο στο στεφάνι και 6η θέση στην μπάλα. Η Διαμάντω Τσούλου (Δ1) κατέκτησε  Αργυρό μετάλλιο σε Σύνθετο και Ελεύθερο, χρυσό μετάλλιο στο στεφάνι, 4η θέση στη μπάλα 7η θέση στο Σχοινάκι.Η Σιφναίου Ιφιγένεια (Δ2)πήρε χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο, 4η θέση στο Σύνθετο μπάλα, 5η θέση Σχοινάκ. και την 8η θέση στο στεφάνι. Η Μπιθούλκα Αλεξάνδρα (Δ1) αναδείχθηκε 6η στο Σχοινάκι και 30η στο Ελεύθερο. Η Γκίνη Φλωριάννα τέλος (Δ1) αναδείχθηκε 12η στην μπάλα  και 28η στο Ελεύθερο

Σε ομαδικό επίπεδο ήταν η χρονιά του τμήματος καλαθοσφαίρισης. Και τα 3 τμήματα: κορασίδων, παγκορασίδων και νεανίδων κατέκτησαν τίτλους στις κατηγορίες τους.
Οι Παγκορασίδες της Ένωσης Γαλατσίου νίκησαν 45-40 τον ΔΑΣΑΛ στον τελικό της Α’ κατηγορίας Παγκορασίδων και κατέκτησαν το τρόπαιο του πρωταθλητή.
Οι Κορασίδες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες ΕΣΚΑ επικρατώντας μετά από 3 συγκλονιστικούς τελικούς του Παναθηναϊκού. Στον τελευταίο τελικό επικράτησαν με 56-56 της ομάδας του "τριφυλλιού", ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα των Νεανίδων οι οποίες με την σειρά τους είχαν επικρατήσει της αντίστοιχης του Παναθηναϊκού με 74-59 και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ στην κατηγορία τους.
Οι Κορασίδες και οι Νεάνιδες του συλλόγου μάλιστα εκπροσώπησαν επάξια το Γαλάτσι και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διεξήχθησαν στα Γρεβενά και την Σκάλα Λακωνίας αντίστοιχα, καταλαμβάνοντας την 2η θέση.
Οι κορασίδες έχασαν την πρώτη θέση στις λεπτομέρειες από την πρωταθλήτρια ομάδα του Ικάρου Καλλιθέας ενώ οι νεάνιδες αναδείχθηκαν ισόβαθμες με την πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΑΟΚ.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στον Γαλατσιώτη αθλητή μπάσκετ του ΑΓΟΡ Ρεθύμνου Νίκο Αγγελόπουλο, ο οποίος κατέκτησε την 4η θέση με την ομάδα του στο πρωτάθλημα Α1 μπάσκετ ανδρών.

Συνοψίζοντας ο απολογισμός της αγωνιστικής χρονιάς ήταν απόλυτα επιτυχημένος για το Γαλάτσι σε αγωνιστικό επίπεδο με διακρίσεις που αποδεικνύουν τόσο το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του άλσους Βεΐκου, όσο και το γεγονός της ύπαρξης πληθώρας ταλέντων που αναδεικνύονται συνεχώς στην αθλητική "κυψέλη " του Γαλατσίου.

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...