Ανάβουν οι μηχανές για το «Ακρόπολις» Την Παρασκευή η εκκίνηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ,

Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, ενώ η καρδιά του Ράλι θα χτυπάει στο Λουτράκι.
Ανεπίσημα ο αγώνας ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής (31/5), με την κατατακτήρια διαδρομή (Qualifying Stage), μήκους 3,1 χιλομέτρων. Ο οδηγός με τον ταχύτερο χρόνο θα επιλέξει πρώτος τη σειρά του.  
 Αμέσως μετά θα δοθεί η εκκίνηση στο Ζάππειο, με τα πληρώματα να κατευθύνονται προς το Λουτράκι για την 1η ειδική διαδρομή  του αγώνα (Κινέτα-Πίσια), με το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινά στις 18:28 για μια διαδρομή 47,7 χιλιομέτρων.  Με την ολοκλήρωση της, τα πληρώματα παίρνουν πάλι θέσεις στην ίδια αφετηρία για την διαδικασία της 2ης, νυχτερινής πια, ειδικής  διαδρομής, που θα είναι η Κινέτα, με μήκος 26 χλμ.
Αντίπαλος για τα πληρώματα, εκτός του χρονομέτρου φυσικά θα είναι οι δύσκολες ειδικές διαδρομές, με τις πολλές στροφές  που κρύβουν παγίδες (βράχοι, αυλακώσεις), και η αυξημένη ζέστη που σε συνδυασμό με την σκόνη που θα σηκώνουν με τα περάσματα τους τα «θηρία»  του WRC θα δημιουργήσουν πρόβλημα ψύξης στους κινητήρες τους. 
 Την επόμενη μέρα (Σάββατο, 1/6) ο αγώνας μεταφέρεται στον Νομό Κορινθίας και θα περιλαμβάνει 4 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με τα πληρώματα να περνούν από τις Κλένια-Μυκήνες (17,41 χλμ.), Γυμνό (17,61 χλμ.), Κεφαλάρι (18,40 χλμ.) και Ζήρεια (21,36 χλμ.), και να επιστρέφουν στο "park ferme" (Λουτράκι) για  σέρβις.  Κατόπιν θα επαναλάβουν τις ίδιες ειδικές διαδρομές για το 2ο σκέλος του αγώνα, ολοκληρώνοντας την δεύτερη και πιο δύσκολη μέρα του Ακρόπολις.
Η  τελευταία ημέρα του  Ράλι Ακρόπολις (Κυριακή 2 Ιουνίου)  θα διεξαχθεί και πάλι στο Λουτράκι, με 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές που θα διεξαχθούν  στην Πίσια.
Επικρατέστεροι  για να κερδίσουν τον εθνικό μας αγώνα είναι οι  Σεμπαστιάν Οζιέ με Volkswagen Polo R, ο ομόσταυλος του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και οι Μίρκο Χιρβόνεν- Ντάνι Σόρντο  με Citroen DS3 WRC.  Απο ελληνικής πλευράς ελπίδες  για να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται έχουν οι Λάμπρος Αθανασούλας - Νίκος Ζακχαίος, Γρηγόρης Νιώρας-Κωνσταντίνος Κακαλής, και Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης.

 
 Δηλώσεις πρωταγωνιστών:
 Σεμπαστιάν Οζιέ:
 «Οι ειδικές είναι σκληρές, ως συνήθως, αφού διεξάγονται ίδια κομμάτια. Σε αυτά αναμένεται το έδαφος να είναι πολύ σκληρό.»
 
Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα:
 «Δεν αντιμετωπίzουμε  πρόβλημα με τη σκόνη στη νυκτερινή ειδική. Η μεγάλη ειδική είναι ωραία. Έχει όμορφα σημεία και κάποια άλλα στα οποία πρέπει να κινηθείς έξυπνα. Για πρώτη φορά δεν πάω σε ένα Ράλι με τη σκέψη πώς θα είναι το αυτοκίνητο ή πώς θα το οδηγήσω. Πηγαίνω με στόχο τη νίκη και ελπίζω να κάνω το βήμα παραπάνω στο ‘Ράλι Ακρόπολις.»
 
Μίρκο Χιρβόνεν:
«Πραγματικά σκληρές ειδικές με μαλακό χώμα. Τίποτα ασυνήθιστο, απλά Ελλάδα.»
 
* Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που  θα ισχύουν για το Ράλι Ακρόπολις
 Αθήνα: Η Β. Όλγας θα κλείσει σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 16.00 έως 19.30.
 
Μέγαρα: Από 15.30 της Παρασκευής έως 01.00 του Σαββάτου θα κλείσουν:
 •Στην οδό Γερανείων, το τμήμα μεταξύ του Βόρειου Παράδρομου της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, μέχρι τη θέση «Γαλήνη».
•Οι οδοί Φιλελλήνων, Παναγίτσας και Βαρδουσίων, σε όλο το μήκος τους μέχρι την συμβολή τους με την οδό Γερανείων, εξαιρουμένων των μόνιμων κατοίκων.

πηγή:  Ελευθεροτυπία

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...