Δεν επιτρέπεται να βρίζουν σε γήπεδα της Αυστραλίας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ,

Την πολιτική ορθότητα θέλει να καθιερώσει και στις εξέδρες των γηπέδων -που παραδοσιακά αποτελούν... άντρο αθυροστομίας- η αυστραλιανή κυβέρνηση, θέτοντας εκτός νόμου εκφράσεις και ύβρεις με σεξουαλικό υπονοούμενο.

Εν συντομία, έτσι και ξεφύγει στους φιλάθλους τίποτα του στιλ «τι γκολ έχασε ο π….» ή «πού την έδωσες τη μπάλα, ρε μ….», κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο, που πλέον δεν αστειεύεται και βρισιές δεν δέχεται.

Ήδη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επεξεργάζεται έναν νέο νόμο για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που θα απαγορεύει τις ρατσιστικές διακρίσεις και τα σεξουαλικά υπονοούμενα εις βάρος των παιχτών στα γήπεδα.

Αναφερόμενη στο θέμα, η πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών Gillian Triggs προειδοποίησε παίχτες, προπονητές και φιλάθλους ότι θα πρέπει να προσέξουν τη γλώσσα τους.

«Η εκτροπή και η χρήση σεξουαλικών υπονοουμένων τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους παίχτες όσο και στις εξέδρες από τους φιλάθλους θα συνιστά στο εξής παρενόχληση και παράβαση του νόμου» τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής, προσθέτοντας ότι δεν έχει σημασία αν πρόκειται για αγώνες επαγγελματιών ή ερασιτεχνών «από τη στιγμή που η παρενόχληση γίνεται σε δημόσιο χώρο».

Ο oργανισμός κατά της κατάθλιψης «Beyondblue» επισήμανε στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης, που προετοιμάζει τον σχετικό νόμο, ότι λέξεις και ύβρεις με σεξουαλικό περιεχόμενο δίνουν και παίρνουν στον χώρο του αθλητισμού.

Η πρόεδρος του οργανισμού Kate Carnell δήλωσε ότι αρκετοί αθλητές είναι αναγκασμένοι να κρύβουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις φοβούμενοι την αντίδραση και τα σχόλια με υπονοούμενα εκ μέρους συμπαιχτών τους και προπονητών.

Η ίδια είπε ότι μόνο ένα ποσοστό 19% από τους γκέι αθλητές αισθάνεται άνεση και ασφάλεια στην ομάδα του.

Σχετικά Άρθρα

‎Α..Ε.ΓΚΡΑΒΑΣ - Φοιβος Μελισσιων σήμερα στις 21:45

Όλοι στο γήπεδο μας την σήμερα στις 21:45 για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας που μας χρειάζονται δίπλα τους...ΠΑΜΕ ΓΚΡΑΒΑ!!!

Αποκλεισμός για ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ & ΚΟΡΩΝΙΔΑ

Στα πέναλντι αποκλείστηκε ο ΠΑΣ Γαλάτσι...