Τα «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ στο Γαλάτσι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,

Δελτίο Τύπου

 

«Παντρολογήματα» του Ν. Γκόγκολ

από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου στο Καμίνι

Την κλασική κωμωδία του Νικολάϊ Γκόγκολ, «Παντρολογήματα» παρουσιάζει η Δημοτική Θεατρική Σκηνή Γαλατσίου, στον Πολιτιστικό χώρο «Καμίνι», την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στις 19:00, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Κωτσή.

Στο έργο του ο Γκόγκολ παρουσιάζει κάποιους εργένηδες και μια νέα, που ύστερα από παρέμβαση μιας προξενήτρας προσπαθούν να γνωριστούν και να προχωρήσουν σε γάμο. Ένας απ’ όλους θα κατορθώσει με πολύ κόπο να φτάσει λίγο πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως στο τέλος αναλογιζόμενος τα δεινά του γάμου θα το σκάσει.

Στη διασκευή του έργου, που έγινε για την παράσταση στο Καμίνι, κρατήθηκαν οι πιο χαρακτηριστικές κωμικές σκηνές των «παντρολογημάτων», δεμένες με πολλή μουσική και κίνηση.

Μέσα από την κίνηση των ηθοποιών δημιουργούνται εικόνες, που εκφράζουν το πέρασμα από τη μια ηλικία στην άλλη, την ενηλικίωση. Έτσι μέσα από εναλλαγές ρυθμών και εικόνων παρακολουθούμε τους ήρωες να κάνουν προσπάθειες να φτάσουν στο γάμο, και ίσως στον έρωτα, με πολλά πισωγυρίσματα, ζητώντας βοήθεια από φίλους, φίλες, θείες και την αναπόφευκτη προξενήτρα (καθ’ ότι όλα συμβαίνουν στον προηγούμενο αιώνα). Όταν βρεθούν στην τελική ευθεία, πριν από την εκκλησία, θα το βάλουν στα πόδια, όμως στο τέλος θα γυρίσουν για να βρουν – ίσως – τον έρωτα.

Στην παράσταση αυτή της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία έκανε ο Δημήτρης Κωτσής, ενώ παίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Αλιμπέρτης Χρήστος, Γκαλίνα Πάττυ, Δροσίνης Γιώργος, Ζαρουλέα Τζένη, Ζίντρο Πανδώρα, Μελιγκάρη Ελένη, Μίχα Μαριλένα, Παπαγεωργίου Βαγγέλης, Παπαδοπούλου Στέλλα, Παπαϊωάννου Έφη, Σοϊλέ Βιβή, Τερτίπη Μαρία, Τζώτη Κυριακή και Χίμπαν Βασίλης.

Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...