Βυζαντινή Συναυλία στο Γαλάτσι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η Βυζαντινή Συναυλία
στον Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης

Πλήθος κόσμου κατέφτασε στον Ιερό Ναό της Αγ. Ειρήνης την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 για να συμμετέχει στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Βυζαντινής Συναυλίας με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

H
χορωδία με τους 30 ψάλτες από το Εργαστήρι Ψαλτικής, οι οποίοι υπό τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Παϊβανά απέδωσαν μαγευτικά, ως μια φωνή, τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας ενθουσίασε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να τους ακούσει.

Τη Βυζαντινή συναυλία πραγματοποίησε για άλλη μια φορά τ
ο τμήμα Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο της προβολής και διάδοσης της εκκλησιαστικής βυζαντινής μουσικής, αλλά και της ανάδειξης των μοναδικών και ανεπανάληπτων ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδος.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος καλωσόρισε τον κόσμο στη φιλόξενη ενορία και στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου και ευχαρίστησε το Εργαστήρι Ψαλτικής και ειδικότερα τον κ. Παϊβανά για την πραγματοποίηση της Βυζαντινής συναυλίας, ενώ ευχήθηκε σε όλους μέσα από τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος να βιώσουν μια πιο ουσιαστική και πνευματική προσέγγιση των Παθών του Ιησού Χριστού.


O
εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός προέτρεψε το κοινό να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να μπορέσουν να βιώσουν αληθινά το νόημά της και συνεχάρη τους ψάλτες και τον κ. Παϊβανά για την κατανυκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τίτος Γαρεφαλάκης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης σχολίασε τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...