Δελτίο τύπου από δήμο Γαλατσίου για την κοπή της πίτας στα ΚΑΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα τα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ του Δήμου Γαλατσίου πραγματοποίησαν τις καθιερωμένες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και τον εορτασμό του νέου έτους στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των δομών της πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις που συμπεριλάμβαναν όμορφα νοσταλγικά τραγούδια, ομιλίες και ποιήματα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο και συνεχίστηκαν τον Ιανουάριο με την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος παρουσία του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου, της Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κωνσταντίνας Σπηλιοπούλου-Χρυσάγη και της Αντιπροέδρου του Οργανισμού Μαρίας Δάσκα – Σώμου. Τις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ παρακολούθησαν και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τηρώντας πιστά την παράδοση και την προσπάθεια διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αναβίωσαν γνωστά και άγνωστα πρωτοχρονιάτικα έθιμα. Ειδικότερα αναβίωσαν το έθιμο με το παραδοσιακό χριστόψωμο το οποίο έκοψαν στα δύο ο Δήμαρχος και η πρόεδρος του Οργανισμού για καλή τύχη στα ΚΑΠΗ και στο δήμο, ενώ ακολούθησε το σπάσιμο του ροδιού για γούρι από το Δήμαρχο Γαλατσίου.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, με δώρο για τους τυχερούς μια εκδρομή και ακολούθησαν παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί από την Ομάδα Χορού Δήμου Γαλατσίου στο Α΄ ΚΑΠΗ, από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θεσσαλών στα Β’ και Δ΄ ΚΑΠΗ και από το Σωματείο Προστασίας και Διάδοσης Ελληνικών Παραδοσιακών χορών «ΑΣΚΑΥΛΟΣ»  στο Γ΄ ΚΑΠΗ. Οι βασιλόπιτες και οι εκδρομές για τα μέλη που κέρδισαν το φλουρί ήταν ευγενική χορηγία στα ΚΑΠΗ από ζαχαροπλαστεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία της πόλης μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και ευχόμαστε ολόψυχα τόσο σε αυτούς, όσο και σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ και στους υπαλλήλους του Ο.Κ.Π.Α, καλή και δημιουργική χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...