Ο δήμος Γαλατσίου φιλικός προς τα βρέφη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Δήμος Γαλατσίου ξεκινά τις διαδικασίες

για δημιουργία Σταθμού Μητρικού Θηλασμού

 

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου κατά την επίσκεψή της στο Δήμο Γαλατσίου την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα η Υφυπουργός συνοδευόμενη από τη διευθύντρια κοινωνικής παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του παιδιού, υπεύθυνη του εθνικού προγράμματος προαγωγής του μητρικού θηλασμού «Αλκυόνη», Ιωάννα Αντωνιάδου και με την παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας & Υγιεινής του Δήμου Γαλατσίου, Μάνο Ελευθερίου, ανακοίνωσαν στο επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν με σκοπό τη δημιουργία Σταθμού Μητρικού Θηλασμού και το χαρακτηρισμό του Δήμου Γαλατσίου, ως «Φιλικό προς τα Βρέφη»

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου στο Υπουργείο Υγείας και η συνεργασία του με την Υφυπουργό προκειμένου να ενταχθεί και ο Δήμος Γαλατσίου στους φιλικούς προς τα βρέφη δήμους.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι θα δημιουργηθεί χώρος Μητρικού Θηλασμού στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, αλλά και σε άλλα δημόσια κτίρια ή εμπορικά κέντρα της περιοχής, όπως ορίζεται πλέον από το νόμο που εισηγήθηκε η Υφυπουργός και ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή (Ν. 4316/2014, άρθρο 3).

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε η ανάγκη ίδρυσης σταθμών μητρικού θηλασμού σε δήμους, αεροδρόμια, λιμάνια, μουσεία κ.α. ώστε να εξυπηρετηθούν οι μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν τα βρέφη τους ενώ βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. Τέλος, έγινε αναφορά στα οφέλη του μητρικού θηλασμού αλλά και στην έλλειψη ενημέρωσης και βοήθειας των μητέρων που επιθυμούν να συνεχίσουν να θηλάζουν και μετά την επιστροφή τους στην εργασία.

Ήδη στο πρόγραμμα ίδρυσης σταθμών μητρικού θηλασμού έχουν ενταχθεί οι δήμοι Γλυφάδας και Περιστερίου.

Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...