Εξελίξεις σχετικά με το παλαί Γαλατσίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                  

Γαλάτσι 17.12.14                                        

Η Τετάρτη 17.12.14 πιθανόν να αποδειχθεί μία σημαντική ημέρα για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, ανάλογα βέβαια με το ενδιαφέρον, τη σταθερότητα και τη ‘’συνέχεια’’ της  πολιτικής που θα έχει ο Δήμαρχος Γαλατσίου. αλλά και οι φορείς και οι πολίτες του Γαλατσίου και της ευρύτερης περιοχής που καλούνται να αναλάβουν  πρωτοβουλιακό ρόλο γύρω από το ‘’εθνικό’’ θέμα της πόλης αξιοποιώντας το ενεργό ενδιαφέρον της ‘’ περιφέρειας Αττικής‘’.

Την ημέρα αυτή και μετά τη κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού για το ΠΑΛΑΙ, με παρέμβαση της κ.Ερμίνας Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχου Αττικής, η Ε.Τ.Α. άνοιξε τις πύλες της ολυμπιακής εγκατάστασης Γαλατσίου (Παλαί) προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι φορείς να σχηματίσουν άποψη της κατάστασης των χώρων και του εξοπλισμού για να κινηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες.

Πήραν μέρος, πέραν της Περιφέρειας Αττικής (Α.Θεολόγου, Γ.Μποζίκης), αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Γαλατσίου (Γ.Μαρκόπουλος, Δήμαρχος, Γ. Μελισσουργός ,αντιδήμαρχος), του Δήμου Νέας Ιωνίας  (Αντιδήμαρχοι Φ. Αθυμαρίτου, Ι .Κουρμανιώτης και Κ. Παπακώστας), της ‘’Κίνησης φορέων και πολιτών Γαλατσίου, Ν. Ίωνίας και Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Δ.Αθηναίων για τη διάσωση του Παλαί’’ (Γ .Μπάστας, Σπ. Παναγιώτου, Ικ. Πετρόπουλος ), του Σ.Π.Α.Τ. (Γ.Μανιάτης,πρόεδρος )

Επίσης, παρόντες ήταν η βουλευτής κ. Ελ. Αυλωνίτου, οι επικεφαλής των Δημοτικών κινήσεων Ν.Μαγκανάρης, Μ.Πρωτονοτάριος όπως και Δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες (Α.Παπαδοκωστόπουλος,  Κ.Καλεσάκης, Μ.Πίκουλας, Δ.Σκούντζος ).                                                                                                                                  

Παρούσες και οι εφημερίδες της πόλης  ΠΑΛΜΟΣ (Β.Γιαννακόπουλος ) και ΓΡΑΜΜΗ ( Γ.Τζήμας) 

Η όλη οργάνωση της επίσκεψης σχεδιάσθηκε από το Γραφείο της κας Αντιπεριφερειάρχου (Α. Θεολόγου κ.λ.π.) σε συνεννόηση με την ‘’Κίνηση φορέων και πολιτών…’’

Η γενική εκτίμηση που έγινε ήταν πως οι χώροι έχουν διατηρηθεί, χωρίς βανδαλισμούς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τμηματικά ή συνολικότερα, ενώ δεν ήταν δυνατή η εξέταση της κατάστασης των υποδομών της εγκατάστασης (Δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρικού, καλωδιώσεις κ.λ.π.).

Είναι σαφές ότι τα πράγματα γύρω από το ‘’Παλαί‘’ κινούνται με σημαντική τη συμβολή της’’περιφέρειας Αττικής’’. Για να επιταχυνθούν  όμως και να εδραιωθούν, ως μη αναστρέψιμες, οι θετικές εξελίξεις και να εξουδετερωθούν  τυχόν ‘’ δεύτερες’’ σκέψεις, είναι αναγκαίο ο Δήμαρχος Γαλατσίου και οι Δημοτικοί παράγοντες να αναλάβουν το πρωταγωνιστικό ρόλο που τους ανήκει. Αναφορικά με τον φορέα μας, την  ‘’ Κίνηση φορέων και πολιτών….. ‘’, θα συνεχίσει όπως μέχρι τώρα, να ανταποκρίνεται στο ρόλο που έχει αναλάβει. Αλλωστε το "Παλαί"είναι πρώτιστα‘’ Γαλατσιώτικο θέμα’’ και ο Δήμος οφείλει να είναι μπροστάρης των εξελίξεων.

                                                                             Η Συντονιστική επιτροπή

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ

Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...