Δελτίο τύπου από δήμο Γαλατσίου για τον Γάμο και το ζευγάρι σήμερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Κατάμεστη από κόσμο η εκδήλωση με θέμα: ”Ο γάμος και το ζευγάρι σήμερα”      

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο, του δήμου Γαλατσίου, την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: “Ο γάμος και το ζευγάρι σήμερα”, με κύριο ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο  Δουληγέρη.

Την εκδήλωση που παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σοφία Λεπίδα –Ντάγλα.

Στην έναρξη, απηύθυνε χαιρετισμό, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέχεια προλόγισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Γαλατσίου η οποία επισήμανε τη σημασία που έχει διαχρονικά ο γάμος, τονίζοντας ότι συνήθως είναι η κατάληξη ενός δυναμογόνου στοιχείου, του έρωτα, ο οποίος ενώνει τους ανθρώπους των δύο φύλων και υπόσχεται στο κάθε ζευγάρι ότι μέσα από μια κοινή πορεία θα τους οδηγήσει στην κατάκτηση των ονείρων τους. Στην πορεία του όμως – είπε- ένα ζευγάρι δοκιμάζεται και πολλές φορές η κατάληξη είναι το διαζύγιο.

Στην ομιλία του ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Δουληγέρης, αφού αναφέρθηκε στην κρίση του θεσμού που παρατηρείται και στην αύξηση των διαζυγίων, ανέδειξε την αισιόδοξη πλευρά τονίζοντας ότι  ”Ζούμε σε μια εποχή που, περισσότερο από ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας,  συντελείται μια τρυφερή επανάσταση που άνδρες και γυναίκες, σύντροφοι στη ζωή, επιδιώκουν και επενδύουν στην κοντινότητά τους, γιατί ελπίζουν να κερδίσουν απ’ αυτήν”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις ενός επιτυχημένου γάμου, δίνοντας έμφαση στη σχέση που πρέπει να αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκειά του, αναλύοντας τα τρία βασικά συστατικά μιας έγγαμης σχέσης, τον έρωτα, την οικειότητα και τη δέσμευση. Κατόπιν ανάπτυξε τις συγκρούσεις στο γάμο, ανέδειξε τις αιτίες και υπέδειξε τρόπους αποφυγής και εξομάλυνσης της δημιουργούμενης κρίσης.

”Η διαφορετικότητα των συζύγων δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να δίνει σύνθημα πολέμου. Κάλλιστα μπορεί να γίνει ευκαιρία για κατανόηση, εμπλουτισμό και αμοιβαία ανάπτυξη, από τα απλά και καθημερινά μέχρι τα βαθύτερα και ουσιαστικότερα. Πρέπει  οι σύντροφοι να μάθουν να εκφράζουν τις απόψεις τους, τις επιθυμίες τους, τα συναισθήματά και τις γνώσεις τους, χωρίς να εξουθενώνουν, να καταργούν ή να βιάζουν τον άλλο, αλλά δημιουργώντας μία γνήσια σύζευξη των προσωπικών τους στοιχείων με εκείνα του άλλου. Οι συγκρούσεις είναι εποικοδομητικές όταν προσπαθεί κανείς να ενωθεί  με το σύντροφό του χωρίς να χάσει τη δική του ταυτότητα και είναι παθολογικές όταν προσπαθεί να πετύχει μια ψευτοένωση απορροφώντας τον άλλο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο ομιλητής.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση  εξαίρετης μουσικής και τραγουδιών από τη χορωδία του Δήμου Γαλατσίου.  Ακούστηκαν μουσικές του Χατζηδάκη και Θεοδωράκη και η χορωδία άφησε άριστες εντυπώσεις στο κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...