Δελτίο τύπου για τον Γύρο του Γαλατσίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περισσότερα από 1000 άτομα, μικροί και μεγάλοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και πήραν μέρος στον Αγώνα Δρόμου «Γύρος Γαλατσίου 2014», που διοργάνωσε ο Δήμος Γαλατσίου με σκοπό τη διεκδίκηση του ΠΑΛΑΙ ως Δημόσιο χώρο Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Παρά το προσωρινό κλείσιμο ορισμένων δρόμων στην πόλη μας δεν δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα χάρη στην ανοχή των πολιτών και στην άριστη οργάνωση από το Δήμο Γαλατσίου, καθώς και στην αγαστή συνεργασία τους με την Ελληνική Αστυνομία, που είχε την εποπτεία του αγώνα, σε συνδυασμό με την ουσιαστική βοήθεια και συνεισφορά από εθελοντές και μοτοσικλετιστές. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν σε ετοιμότητα ειδική μονάδα φροντίδας (ασθενοφόρο) για την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση ατυχήματος ή θέματος υγείας.

Οι πολίτες τρέχοντας στον αγώνα δρόμου, απέδειξαν έμπρακτα την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει να σωθεί το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο (ΠΑΛΑΙ) και να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα δρόμου των 6 χλμ., χαιρέτισε την εκδήλωση με τα εξής λόγια:

«Σας καλωσορίζουμε στον 1ο Γύρο Γαλατσίου και ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους όσους συμμετέχουν και σε λίγο θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης, τρέχοντας για καλό, τρέχοντας για το ΠΑΛΑΙ. Ο 1ος Γύρος Γαλατσίου, ξεκινά σήμερα με δειλά βήματα, αλλά πιστεύουμε πως ο 2ος θα είναι καλύτερος και με περισσότερες συμμετοχές, ώστε σιγά-σιγά να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.

Αποφασίσαμε τη διοργάνωσή του για 3 λόγους. Πρώτον για να πούμε σε όλους τη θέλησή μας, να μείνει το ΠΑΛΑΙ ως χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού, δεύτερο να αναδείξουμε τη σημασία και την αξία που έχει ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός για όλους, μικρούς και μεγάλους και τρίτον, για να «συναντηθούμε». Σε μια πόλη που η καθημερινότητα δε μας δίνει συχνά την ευκαιρία, να βρεθούμε, να πούμε ένα γεια, να κάνουμε μια βόλτα, ο σημερινός Γύρος ας είναι η αφορμή για να μαζευτούμε ξανά. Και σήμερα είναι πολύς κόσμος εδώ. Πολύς κόσμος που άφησε την κυριακάτικη ξεκούραση και ανεμελιά και ήρθε εδώ, να τρέξει, να αθληθεί, ή απλά να συμμετέχει. Σας ευχαριστώ και πάλι που βρίσκεστε εδώ σήμερα, ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που δούλεψαν για αυτή τη διοργάνωση, αλλά θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας που η βοήθειά τους ήταν υπέρ-πολύτιμη. Ας ξεκινήσει ο αγώνας . Τα βραβεία περιμένουν τους νικητές. Όσο για μας, πήραμε ήδη το βραβείο μας. Το δικό μας βραβείο είστε εσείς και η παρουσία σας σ’ αυτό το χώρο».

Ο Αγώνας Δρόμου είχε αφετηρία και τερματισμό το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ) σε όλες τις κατηγορίες. Πρώτοι ξεκίνησαν οι ενήλικες συμμετέχοντες για τη βασική διαδρομή των έξι (6) χιλιομέτρων. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δρομείς- μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για τα τέσσερα (4) χλμ. και τελευταίοι οι μαθητές του Δημοτικού για τη διαδρομή του ενός (1) χλμ.

Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...