Kάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ΠΑΛΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ,

Η πολιτική του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στο βωμό της «εξυπηρέτησης του χρέους» και των δανειστών δυναστών μας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, περνάει και από το… Γαλάτσι. Δε φτάνει πουμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος (!) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την υποτιθέμενη «Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση-Βιώσιμη Ανάπτυξη» που διαλύει κάθε έννοια χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ μέσα στο κατακαλόκαιρο έβγαλαν προς πώληση και το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, το γνωστό μας Παλέ, μαζί με άλλα έργα που είχαν γίνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπως το Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά και το Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου.

Έχουν αναλάβει το βρώμικο ρόλο του «μεσίτη» που εμπορεύεται και παραδίδει βορά στους ξένους και εγχώριους «επενδυτές» τη δημόσια περιουσία.Ολυμπιακό… εμπορικό κέντρο

Ένας δημόσιος χώρος 91 στρεμμάτων, με κτιριακό συγκρότημα περίπου 36.000 τ.μ. αθλητικών χρήσεων, είναι … «κατάλληλο για χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής, εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε συνδυασμό με ήπιες εμπορικές χρήσεις», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ. Όχι μόνο μεθοδεύουν την παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα έναντι πινακίου φακής ενός πανάκριβου αθλητικού κέντρου που το πλήρωσε ο ελληνικός λαός και όχι οι μεγαλοεργολάβοι που το κατασκεύασαν. Αλλά σχεδιάζουν και την επέκταση των χρήσεών του, ήπια και… εμπορικά! Προφανώς ό,τι δεν κατάφερε ο Χαραγκιώνης που επί μία δεκαετία περίπου είχε «καταλάβει» το χώρο και σήμερα ζητά και ως … ρέστα 20εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, θα το επιδιώξουν αυτή την περίοδο, στοχεύοντας σε κάτι ανάμεσα σε γήπεδο και «Mall».

Όσον αφορά στη χρονική διάρκεια ισχύος των Συμβάσεων Παραχώρησης Χρήσης και Εκμετάλλευσηςτου Παλέ και των άλλων εγκαταστάσεων, θα ανέλθει σε 40 (!) έτη, με δυνατότητα παράτασης της συμφωνίας. Εάν προσθέσουμε και τις διάφορες ρυθμίσεις για τις «λευκές νύχτες» σε δήμους, όπως πρόσφατα σε Μαρούσι και Ίλιον, το μοντελάκι ζωής που θέλουν να μας πλασάρουν είναι «ψώνια μέχρι τελευταίου ευρώ» και «δουλειά ακόμα και τα μεσάνυχτα του σαββατοκύριακου, χωρίς κανένα ευρώ »…

Έξω οι «επενδυτές»-κοράκια της δημόσιας γης

Οι συνολικότερες επιδιώξεις της κυβέρνησης με τους νέους άθλιους νόμους και με τα ξεπουλήματα του ΤΑΙΠΕΔ είναι να θεσμοθετήσουν τη δυνατότητα των κάθε λογής «επενδυτών» ή «επιχειρηματιών» να χτίζουν όπου θέλουν, με τους όρους που θέλουν και με όποια χρήση θέλουν. Καταργούν ακόμη και τιςπεριοχές «αμιγούς κατοικίας». Θεσμοθετούν την ιδιωτική πολεοδόμηση (όπως τη θέλει ο «επενδυτής») και με επόμενους νόμους που θα ακολουθήσουν, για αιγιαλό και δάση, στόχος τους είναι να μη μείνει σπιθαμή γης που να μη μπορεί να βάλει στο χέρι το αδηφάγο κεφάλαιο.

Η «ομολογία» της κυβέρνησης ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, όπως και η ομολογία της ΕΕ ότι η τσιμεντοποίηση των αιγιαλών απορρέει και αυτή από το Μνημόνιο, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι «περιβαλλοντικές πολιτικές» της ΕΕ έχουν τόση αξία όση τα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες πάνε περίπατο όταν πρόκειται να αγοραστούν τα φιλέτα της χώρας και όλοι οι ελεύθεροι χώροι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ για να γεμίσουμε τσιμεντουπόλεις. Μόνη θρησκεία της ΕΕ είναι τα κέρδη των εργολάβων, που πρακτορεύει απευθείας η Τρόικα.

Με τους αγώνας μας να προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία

Όσους νόμους κι αν ψηφίσουν, οι αντιστάσεις στις γειτονιές είναι ο μόνος δρόμος για να τους στα ματήσουμε. Από το Ελληνικό έως την Ανάβυσσο και από τη Νέα Φιλαδέλφεια έως το Γαλάτσι, αλλά και σε κάθε γειτονιά, οι κάτοικοι χρειάζεται να συσπειρωθούν και να δημιουργήσουν μαζικές επιτροπές αγώνα, υπερβαίνοντας είτε την στάση υποταγής στο μοιραίο είτε τη γραμμή συγκάλυψης των ευθυνών τους που ακολουθούν πολλές δημοτικές εξουσίες.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην απερχόμενη δημοτική αρχή του Τσίρου στο Γαλάτσι, που μέχριτελευταία στιγμή έκανε ραντεβού με επιχειρηματικά συμφέροντα για την τύχη του Παλέ. Οι ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ενάντια στηνεκχώρηση του Παλέ στον Χαραγκιώνη δεν θα υπήρχαν χωρίς την συνεχή πίεση των μαζικών πρωτοβουλιών της επιτροπής μαζικών φορέων του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών, που στους δρόμους της πόλης διαδήλωναν κατά της ιδιωτικοποίησης και μετατροπής του Παλέ σε Μολ.

Όσο για τον επερχόμενο δήμαρχο Μαρκόπουλο ήταν ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος του πρώην δήμαρχου Τούντα που «διαπραγματεύτηκε» την τύχη του Παλέ και από δημοτικό γυμναστήριο κατέληξε στον Χαραγκιώνη.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε καμιά απολύτως εμπιστοσύνη σε αυτούς που, ό,τι και να λένε, εκλέχτηκαν με την πλήρη στήριξη των εταίρων της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά που μεθοδεύει το γενικό ξεπούλημα που συντελείται από την Κρήτη μέχρι την Θράκη σε όλη τη χώρα.

Το Παλέ να γίνες χώρος μαζικής άθλησης για τα παιδιά μας! Το Παλέ να περάσει στα χέρια των όμορων δήμων, και να διαχειρίζεται συλλογικά από συλλόγους και ενώσεις γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και τα αθλητικά σωματεία που θα το πλαισιώσουν, με κρατική χρηματοδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες και τη συντήρησή του.

- Καλούμε τους κατοίκους του Γαλατσίου να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Να οργανώσουμε ένα μαζικό κίνημα εργαζομένων,σωματείων, φορέων και να αποτρέψουμε τα σχέδιά τους.

- Να συγκροτήσουμε πρόγραμμα δράσης, με περιοδείες σε γειτονιές, διαδηλώσεις, καταλήψεις και να καλέσουμε όλες τις συλλογικότητες και σωματεία, (ΕΛΜΕ, συλλόγους δασκάλων, ΟΤΑ, συλλόγους γονέων, αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία του Γαλατσίου, της Νέας Ιωνίας και όλων των όμορων δήμων) να μπούνε μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.

- Ερχόμαστε σε συντονισμό με τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας, αλλά και της Ν. Φιλαδέλφειας που βιώνουν μια χωρίς προηγούμενο επίθεση επιχειρηματικών συμφερόντων του Μελισσανίδη και των μπράβων του, οι οποίοι με τη βία και τρομοκρατία που ασκούν, επιδιώκουν να επιβάλουν στις γειτονιές το νόμο των εργολάβων, της καταπάτησης

 

 

Δεν μας λείπουν τα “ΜΟΛ”

 

Απαιτούμε ελεύθερους και δημόσιους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Δευτέρα 7 Ιουλίου, 8.30μμ • Π. Τέρμα Γαλατσίου

 

Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...