Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ , , Updated

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Πέμπτη 22/5, στις 11:00 π.μ. συμπολίτισσά, συντρόφισσά μας και μέλος της δημοτικής κίνησης «Ενότητα για την Ανατροπή», που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, δέχτηκε φραστική και σωματική επίθεση μέσα στο εκλογικό κέντρο της κίνησης από άντρα ντυμένο στα μαύρα. Τόσο η φρασεολογία και οι απειλές προς την αριστερά γενικά και η χυδαιολογία προς το μέλος της κίνησης ειδικά, όσο και η θρασύδειλη στάση του, μας καθιστούν βέβαιο ότι πρόκειται για ακροδεξιό άτομο και φασίστα! Θυμίζουμε ότι η «Ενότητα για την Ανατροπή» ήταν η πρώτη παράταξη στο Γαλάτσι –και προς το παρόν η μόνη- που στη μετεκλογική ανακοίνωσή της, εντόπισε τη παρουσία ακραίων φασιστικών αντιλήψεων και στις δημοτικές εκλογές και κάλεσε τους πολίτες να τις αποδυναμώσουν. Θυμίζουμε επίσης τις τρεις διαδοχικές επιθέσεις που δέχτηκαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου από αγνώστους, πριν λίγους μήνες.

  Το ότι φαινόμενα τραμπουκισμού και άσκησης βίας, σαν αυτό, δε μας τρομοκρατούν ούτε στο ελάχιστο, είναι αυτονόητο. Να είναι σίγουροι για αυτό οι νοσταλγοί του ναζισμού καθώς και όσοι παίζουν σκιερά παιχνίδια επιδιώκοντας να τους αξιοποιήσουν προς εξυπηρέτηση ποικίλων συμφερόντων και κατευθύνσεων. Να είναι σίγουροι επίσης και για το εξής: Δε θα ανεχτούμε να κοιτάμε πάνω απ’ τον ώμο μας κάθε φορά που κυκλοφορούμε, να ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά κάθε φορά που λέμε δυνατά τη γνώμη μας, να χαμηλώνουμε τη φωνή. Δε το ανεχτήκαμε ποτέ και πουθενά, πόσο μάλλον μέσα στην ίδια μας την πόλη! Όπως κι εμείς είμαστε σίγουροι για τα αντανακλαστικά συνολικά της αριστεράς στη πόλη μας, καθώς και κάθε αγωνιζόμενου, προοδευτικού, δημοκράτη συμπολίτη μας. Από τον κάθε εργαζόμενο στο χώρο εργασίας του, μέχρι τον κάθε μαθητή που παλεύει στο σχολείο του ενάντια στη μαύρη ακροδεξιά προπαγάνδα.

  Για άλλη μια φορά καθίσταται σαφές ότι εχθρός τους δεν είναι το σύστημα, αλλά η αριστερά, το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα που δυναμώνουν μέρα με τη μέρα. Αυτοί  φοβούνται και όχι εμείς! Εμείς ερχόμαστε από το μέλλον, για την ανατροπή την ισότητα, τη δημοκρατία, την κοινωνική απελευθέρωση! Η φωνή μας παραμένει δυνατή και η γροθιά μας υψωμένη.

Οργάνωση Μελών νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου


Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...