Δήλωση Γιώργου Μαρκόπουλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ , , Updated

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τις Γαλατσιώτισσες και τους Γαλατσιώτες για την τιμή που μου έκαναν. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο» και εγώ προσωπικά, τους κοιτάμε στα μάτια και τους λέμε ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Δεν είμαι «πολιτικός», αλλά πολίτης.

Αυτή την ώρα, η δημοκρατική ευαισθησία και η γαλατσιώτικη συνείδησή μας, επιτάσσουν ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να συγχαρούμε τους συνυποψηφίους μας που δεν προχωρούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών: τον κ. Πρωτονοτάριο, τον κ. Μαγκανάρη, τον κ. Παναγιώτου, τον κ. Χαραλαμπίδη, τον κ. Σκεύο και όλους τους υποψηφίους των συνδυασμών τους. Έδωσαν ωραίο και έντιμο αγώνα.

Οι υποψηφιότητές τους, όχι μόνο δεν «γελοιοποίησαν τον θεσμό» όπως είχε πει ο κ. Τσίρος, αλλά αντιθέτως βοήθησαν σημαντικά το δημοκρατικό και γόνιμο διάλογο που κάναμε στην προεκλογική περίοδο. Μαζί θα είμαστε και την επόμενη μέρα, για να εφαρμόσουμε όλοι μαζί αυτά στα οποία συμφωνούμε –και είναι αρκετά- και να συζητήσουμε, να βρούμε κοινές συνισταμένες, σε αυτά στα οποία κατ’ αρχήν διαφωνούμε.

Στον κ.Τσίρο, θα ήθελα να ευχηθώ καλό εκλογικό αγώνα αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω να επικρατήσει ψυχραιμία και η «αντιπαράθεσή» μας να είναι σε ήπιους τόνους και μόνο σε επίπεδο πολιτικού λόγου. Χωρίς οξύτητες, χωρίς ύβρεις, χωρίς οτιδήποτε που μπορεί να τραυματίσει την ενότητα του Δήμου μας. Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι για όλα αυτά.

Λίγο πριν πάρουμε την απόφαση με ποια δημοτική παράταξη και ποιον Δήμαρχο θα συνεχίσουμε τα επόμενα χρόνια, όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε:

Μας αρέσει η κατάσταση που επικρατεί στο Γαλάτσι;

Έτσι ονειρευόμαστε την πόλη στην οποία θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας;

Είμαστε ικανοποιημένοι από τις παροχές που προσφέρει σήμερα ο Δήμος στους πολίτες; Πιάνουν τόπο τα χρήματά μας;

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, μας πείθει ότι έχει όραμα και σχέδιο για την πόλη μας;

Καλώ τους συμπολίτες μου να σκεφτούν όλοι αυτά τα ερωτήματα. Όποιον υποψήφιο Δήμαρχο και αν επέλεξαν στον πρώτο γύρο και, βέβαια, όποιο κόμμα και αν σκέφτονται –ή δεν σκέφτονται- να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές. Το Γαλάτσι ανήκει σε όλους μας και για το Γαλάτσι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Από την πλευρά μας, έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίρος ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Όσοι συμμετέχουμε στην «Αυτοδιοίκηση για τον Άνθρωπο», θέλουμε να δουλέψουμε για να κάνουμε από την πρώτη στιγμή, μέρα με τη μέρα, έστω και λίγο καλύτερη την καθημερινότητα στο Γαλάτσι. Και με μακροπρόθεσμο στόχο, μια μέρα ο συνδυασμός μας να συνδυάζει τις υποδομές του κέντρου με τις ανέσεις του προαστίου.

Για να τα πετύχουμε αυτά, έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε με συγκεκριμένες αρχές και πολιτικές προτεραιότητες, τις οποίες ελπίζω όλοι οι συμπολίτες μας να μελετήσουν στο πρόγραμμά μας. Έχουμε δεσμευτεί να είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο, για καλύτερο Γαλάτσι.

Την Κυριακή αποφασίζουμε αν θα προχωρήσουμε μπροστά δοκιμάζοντας κάτι νέο ή θα αρκεστούμε σε μία από τα ίδια… Στο χέρι της κάθε Γαλατσιώτισσας και του κάθε Γαλατσιώτη είναι να αποφασίσει πού θέλει να πάει ο τόπος μας. Αρκεί όλοι να θυμόμαστε ότι «ρίσκο» δεν είναι να δοκιμάσεις το ελπιδοφόρο και ειλικρινές νέο. Ρίσκο είναι να επιλέξεις ξανά το παλιό κι ας ξέρεις ότι έχει αποτύχει.

Εμείς μπαίνουμε στην τελική ευθεία, όπως ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Χωρίς ταμπέλες, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς μεγάλα λόγια. Την ερχόμενη Κυριακή, το Γαλάτσι αλλάζει σελίδα.

Σχετικά Άρθρα

Θεατρική Παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ» της Καίτης Λιανού-Ιωαννίδου

Οι Εκδόσεις Ωκεανός & η Ελληνική Ακαδημία Τέχνης και Πολιτισμού σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ»...

Συναυλία με τους Otherview για τους μαθητές σχολείων του Γαλατσίου από το Γραφείο Παιδείας

Συναυλία για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Γαλατσίου διοργανώνει το Γραφείο Παιδείας. Δείτε λεπτομέρειες...

Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Δήμων για την προστασία και την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

Θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία "Κάτω από φώτα κόκκινα ..." με τους Γιάννη Κούτρα και Παύλο Καρποδίνη. Δείτε λεπτομέρειες...

Κλείνει το Γυμναστηρίο Γυναικών επί της οδού Εκάτης

Επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο του Γυμναστηρίου Γυναικών επί της οδού Εκάτης από το Δήμο Γαλατσίου...