Διαλέγουμε τον υπάλληλο όπως το ταίρι

ΑΓΟΡΑ ,

Τα κριτήρια στα οποία οι εργοδότες εστιάζουν όταν επιλέγουν έναν υπάλληλο μοιάζουν πολύ με εκείνα με τα οποία διαλέγουν έναν φίλο ή ακόμη και έναν σύντροφο!

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Ένωσης, το «American Sociological Review».

«Φυσικά, οι εργοδότες αναζητούν ανθρώπους που έχουν τα βασικά προσόντα» εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια Lauren Rivera, επίκουρος καθηγήτρια management και κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Northwestern. «Πέρα από αυτό, όμως, οι εργοδότες θέλουν ανθρώπους με τους οποίους μπορούν να δεθούν, με τους οποίους περνάνε καλά μαζί, που μπορούν να γίνουν φίλοι τους ή ακόμη και ερωτικοί τους σύντροφοι. Κατά συνέπεια, οι εργοδότες δεν προσλαμβάνουν πάντα τους πιο ικανούς υποψήφιους».

Η Dr Rivera επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνάς της, που στηρίχθηκαν στην ανάλυση 120 συνεντεύξεων επαγγελματιών που εμπλέκονται στην πρόσληψη υπαλλήλων σε τράπεζες, δικηγορικές εταιρείες και άλλους οργανισμούς, οι εργοδότες επιλέγουν βάσει προσόντων μεν, αλλά με έναν τρόπο που μοιάζει περισσότερο με εκείνον με τον οποίο θα διάλεγαν φίλο ή σύντροφο. Επικεντρώνονται, δηλαδή, σε κοινά σημεία και ομοιότητες, σε ό,τι αφορά στις σπουδές, τα χόμπι, ακόμη και στη χημεία που μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους!

Σχετικά Άρθρα

ALIBABA

3,6 δις πωλήσεις σε μια μέρα

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Γαλατσίου - Λαμπρινής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλατσίου Λαμπρινης προσκαλεί ...