1 στα 4 μαγαζιά άνοιξαν την Κυριακή, χωρίς ιδιαίτερο όφελος για το ταμείο-Οφελημένες οι μεγάλες αλυσίδες

ΑΓΟΡΑ ,

Επτά στους 10 εμπορικούς συλλόγους δεν πρότειναν το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και άνοιξαν 1 στα 4 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και 1 στα 3 καταστήματα στην Αττική, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της ΕΣΕΕ.

Για την πλειονότητα δε όσων άνοιξαν η επιπλέον ενίσχυση που ανέμεναν για το ταμείο τους δεν ήρθε ποτέ, με κάποιες να μην καλύπτουν καν τα έξοδα λειτουργίας τους σημειώνει η Συνομοσπονδία, δίνοντας μια πιο σφαιρική εικόνα και σίγουρα λιγότερο λαμπερή, από αυτή που προσπαθούν να δημιουργήσουν κυβερνητικά στελέχη κρίνοντας μόνο από τα αποτελέσματα στην Ερμού, στην Γλυφάδα στη Κηφισιά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα ευνοημένες, εις βάρος των μικρομεσαίων, βγήκαν για άλλη μια φορά οι μεγάλες αλυσίδες και τα εμπορικά κέντρα.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, είναι πιθανό ότι ο τζίρος που αναμένουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στο τέλος της μίνι εκπτωτικής περιόδου, να είναι μικρότερος, καθώς ένα σημαντικό μέρος της προσδοκώμενης κατανάλωσης στράφηκε προς τις μεγάλες αλυσίδες και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα την Κυριακή.

«Η ΕΣΕΕ επιλέγει να μην 'καλλιεργήσει' τον διχασμό της αγοράς ανάμεσα σε εμπόρους που άνοιξαν την Κυριακή και σε εμπόρους που δεν λειτούργησαν τα μαγαζιά τους· ανάμεσα σε καταναλωτές που αγόρασαν και σε καταναλωτές που απείχαν· ούτε βεβαίως ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζομένους στο εμπόριο» τονίζει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης.

Επαναλαμβάνει δε ότι «το συμπέρασμα είναι ότι το μέτρο των 7 Κυριακών έχει ίσως νόημα μόνο για τα καταστήματα του κέντρου συγκεκριμένων πόλεων».

Σχετικά Άρθρα

ALIBABA

3,6 δις πωλήσεις σε μια μέρα

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Γαλατσίου - Λαμπρινής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γαλατσίου Λαμπρινης προσκαλεί ...